Puhoksen valot -tapahtumassa valoa, iloa ja elämyksiä

Kiteen Puhoksessa järjestetään marraskuun 20. päivä Puhoksen valot -ulkoilmatapahtuma. Vanhan Puhoksen upea alue ja rakennukset valaistaan tunnelmallisin värivaloin, alueelle toteutetaan erilaisia valotaideteoksia, ja luvassa on lisäksi monipuolista ohjelmaa ja herkullisia myyntipisteitä.

–Vanhan Puhoksen alue herätetään talviunilta marraskuun pimeydessä, kun alue valaistaan ja tapahtumassa on elävää musiikkia ja muita esityksiä. Myllyyn tehdään tunnelmallinen kaakaobaari ja perinnenavetta on auki. Lisäksi tapahtumassa on marttakahvio ja makkaranmyyntiä. Tapahtumaan voi tulla nautiskelemaan ja tunnelmoimaan, kävelemään ja ihastelemaan miltä Vanha Puhos näyttää, kuulostaa ja maistuu, kertoo tapahtuman järjestäjä Puhoksen kehittämisyhdistys ry:n puheenjohtaja Kaisu Leinonen

Puhoksen valot tarjoilee erilaisia elämyksiä, kun tapahtumassa esitetään Kitee-seuralle tuotettu lyhytelokuva Nils Ludvig Arppesta ja musiikkia esittävät yhtyeet Letkeä Lempo ja Kaihon Kaiku. Lisäksi tapahtumassa esiintyy upea tulitaiteilija Sirkus Supiaisesta.

–Puhoksen alueella on pyörähtänyt käyntiin mukavat kehittämistoimet ja tapahtuma on osa tätä kokonaisuutta. Tämä on osoitus hyvästä yhteistyöstä, sillä tapahtuma toteutetaan yhdessä Puhoksen Vesan, Keski-Karjalan perinnekoneyhdistyksen, Puhoksen marttojen, Kitee-seuran sekä Kiteen kaupungin  kanssa. Mukana tapahtumassa on myös MLL:n Kiteen paikallisyhdistys sekä partiolippukunta Kiteen rajasamoojat ry. Osana alueen valaisua on valotaideteokset, joiden tekemiseen on haastettu Puhoksen lähialueella toimivia aktiivisia kyläyhteisöjä sekä muita toimijoita ja organisaatioita, kuten Puhoksen koulu ja päiväkoti, kertoo Leinonen.

Puhoksen valot -tapahtuma 20.11.2021 klo 15-19 Vanhassa Puhoksessa (Myllytie, 82430 Puhos). Vapaa pääsy.